OSS – De kogel is door de kerk. FC Den Bosch tegen FC Oss betekende jarenlang een voetbalwedstrijd met een muisstil bezoekersvak. Maar dat is nu definitief voorbij. Op 20 oktober staat de derby op het programma en voor het eerst sinds jaren mogen fans van de uitploeg daar weer bij zijn.

Voetbalwedstrijden moeten weer een feest zijn en supporters van goede wil moeten weer gewoon in het stadion kunnen zitten. Dat dachten de politiekorpsen, de gemeentes en de supportersverenigingen van Den Bosch en Oss toen ze dit voorjaar bij elkaar kwamen. Maanden is er over gepraat en nu is het dan eindelijk zo ver: fans mogen weer op het uitvak zitten tijdens het streekderby.

LEES OOK:

Maximaal 150 uitsupporters
Om te voorkomen dat het net zo mis gaat als jaren geleden, zijn er wat maatregelen genomen. Tijdens de wedstrijd FC Oss tegen FC Den Bosch op 20 oktober mogen er bijvoorbeeld maar 150 Bossche supporters in het bezoekersvak zitten en die moeten allemaal met georganiseerd busvervoer komen. De fans van Oss krijgen maximaal één kaartje per persoon en moeten zich allemaal legitimeren.

Zo ging het mis
1 november 2014. Op het voetbalprogramma stond . Het ging die avond volledig mis rondom de voetbalwedstrijd. 25 bussen van de ME en 130 politieagenten worden ingezet om de fans in toom te houden. Uiteindelijk verschijnen er voor de gewelddadigheden.

De rellen van 2014 waren voor diverse partijen reden genoeg om uitsupporters van Oss en Den Bosch te laten. Op 20 oktober komt er een einde aan de stilte, als FC Oss thuis tegen FC Den Bosch speelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here